Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J69a94n 12T36o20u24š58e55k

31. 12. 2023 19:02

Kdybych to uměl, tak bych to napsal podobně

2 0
možnosti
RS

psychopat není v Kremli, ale v Kremlu. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
LJ

Souhlasím s vámi, že vhodnou prevencí by bylo, všímat si lidí kolem sebe, zda nemají problémy. Stejně tak bych považoval za vhodné, kdyby si stát všímal lidí, které hromadí zbraně: mladík 24 let, 8 zbraní, některé v ceně150 000 Kč. Co ho k tomu vede? Kde na to bere? Nezakládá nějakou ozbrojenou skupinu? Nekšeftuje s tím?

0 0
možnosti
TB

Stát tyto informace samozřejmě měl.

2 0
možnosti
MH

Zbraní měl podezřele hodně na svůj mladý věk

1 0
možnosti
JP

Zbraně rád nemám, potřebě je vlastnit nerozumím. Ale s Vaší poslední větou zcela souhlasím. V ní je jediná možnost zabránění těmto nešťastným činům.

2 0
možnosti
MN

Přijde mi hodně nefér všech cca 300k držitelů ZP, kteří jsou jen tak mimochodem do jednoho bezúhonní ( § 22 zákona o zbraních) hodit do stejného pytle s dotyčným vrahem. Měl jsem dojem, že žijeme ve společnosti, kde odsoudit skupinu za čin jednoho je nemyslitelné.

Zdroj: https://jakubondrusek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=810936

A mně zase přijde nefér pane Ondrušku nám tohleto podsouvat. Do jednoho pytle ne, právě proto, že přísnější legislativa by lépe oddělila "zrno od plev". Takhle do toho jednoho pytle spadnou tihle bezúhonní, protože si úzkostlivě chrání svou nedotknutelnost a reagují podrážděně na jakoukoli snahu je více kontolovat. Když jsou tak bezúhonní tak čeho se bojí?

4 6
možnosti

Že budou někde trávit hodiny a hodiny a platit a platit

7 0
možnosti
AF

Mnoha lidem by zachránilo život kdyby věděli co vím já od roku 1979. A to je že se život opakuje. Rodíme se znovu abychom si vrátili co jsme komu dlužni. Vrah se narodí znovu s člověkem, kterého zabil,aby mu to vrátil. Kdo si vezme život, v příštím životě se narodí tělesně postižený za to, že si nevážil svého zdraví. Starat se o nemocné dítě bude ten, kdo ho k sebevraždě přiměl. Proto se opakují války a rodí se postižené děti. Vím že je to těžko uvěřitelné a i mě trvalo dlouho než jsem si to ověřila. Dnes mám problém to zveřejnit.

0 5
možnosti
DK

A co jsi byla v minulém životě tedy?

0 0
možnosti
Foto

Takže držení samonabíjecí dlouhé zbraně s optikou a velkokapacitním zásobníkem je u nás legální, kdežto držení automatické zbraně nikoliv. Kdo ale u nás takovouto zbraň potřebuje a k čemu? Myslivci? Nikoliv, ti používají tradičně zbraně, které jim obvykle dovolí jen dva výstřely krátce po sobě. To jim musí na skolení zvěře stačit a je to svým způsobem i etické. Mačkat spoušť rychle po sobě - 5, 7 nebo 10 výstřelů vlastně ani nedává smysl, zvěř jim po těch maximálně dvou ranách stejně uteče. Takže k čemu je dobrá takováto zbraň vlastně dobrá?

4 6
možnosti
LS

Na trhu jsou vyloženě lovecké kulovnice se zásobníkem na deset ran, který při troše cviku máte do dvou sekund vyměněný. O tom, že tyto zbraně jsou podstatně ranivější oproti tomu co použil ten šmejd není ani třeba mluvit. Taky představa, že by koupil na černém trhu samopal je děsivější. Ano bude mít pistolové náboje, ale plně automatický režim, obrovskou kadenci a do uzavřených prostor přímo ideální než útočná puška.

3 1
možnosti
JU

J37o31s75e93f 72U38l58m44a40n

30. 12. 2023 13:54

Ve zbraních a s nimi spojené legislativě se nevyznám, ale minimálně po té psychologické stránci s vámi musím souhlasit. Lidé mají tendenci hledat vinu, ale skutečně takovým událostem zabránit nelze (tedy pokud na povrch nevyplynou nějaké nové informace, které by mohly naznačovat opak). Stejně tak, jak správně naznačujete, je účinnost psychotestů silně nadhodnocována. Vážně nechápu, co si lidi pod tím pojmem představují, ale je to stejné jako by někdo předpokládal, že člověk, který prošel autoškolou, nemůže bourat tak, že někomu na hlavní nedá přednost, nebo člověk, který má za sebou základní školu, nemůže psát "kdyby jste". Ne, psychotesty nejsou žádná zázračná prevence, jejíž účinnost by se blížila 100%.

7 0
možnosti

Těmto událostem lze částečně předcházet. Ale je otázka, kolik prostředků chceme alokovat a kolika svobody se chceme vzdát.

3 0
možnosti

Střelba na FF Univerzity Karlovy šokovala bez nadsázky každého občana ČR, snad mimo těch, co žijí někde v jeskyni

Zdroj: https://jakubondrusek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=810936

Nežiji v jeskyni a nešokovalo mě to. Napsal jste velice rozumný a racionální článek, tudíž ho prosím nekažte takovými úvody.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5095x
Prostý občan, jež bere psaní jako formu terapie a obranu proti blbosti dnešní doby...

Seznam rubrik