Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I64v60o 74L67y15č50k70a

30. 12. 2023 13:12

Konečně rozumný názor. Karma.

3 0
možnosti

Ano, nikdy nelze zabránit všemu zlému. Paradoxem ovšem je, že nesmyslně omezujeme rychlost přípomoci na e-kole na 25km/h a prodáváme zbraně,kterými je člověk schopen pozabíjet stovky lidí.

3 1
možnosti
Foto

Z důchodce na elektrokole se stává neřízená střela. Šance, že vás někdo sejme na elektrokole je x-násobně větší, než, že vás potká duševně chorý člověk s automatickou puškou.

9 1
možnosti
Foto

Dobrý deň, vy sa tu zamýšľate nad niečím čo nemôžete ovplyvniť, skôr sa môžete zamyslieť nad tým ako je dostupná psychologická a psychiatrická starostlivosť a či je tá starostlivosť kvalitná. I v CZ sa na psychiatra čaká aj dva mesiace a napríklad kvalitný psychológ má všetky termíny vybookované.... Človek, ktorý má vážne psychické problémy sa neustráži sám, musí tam byť súčinnosť i rodinných príslušníkov. Tiež dostupnosť zbraní a zbrojných preukazov, testy...atď. To, že žiakov neustráži učiteľ, to by akurát tak vyhorel...takto sa tu rôznymi zamysleniami iba točíte v kruhu....

4 0
možnosti
Foto

Mrtvých bylo 18.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 0
možnosti
Foto

Sebevražední pomatenci byli v každé době a ví se, že rádi napodobují činy podobně postižených, které si vezmou za příklad. Předejít činu na FF UK nešlo, jen doufejme, že nevyprovokuje k zopakování jiného duševně nemocného.

9 0
možnosti
Foto

I82v28o 41C13i16l19i42c51h

30. 12. 2023 6:49

Výborný článek

7 0
možnosti
PK

Asi se nedá s vaším článkem nesouhlasit. Určitě bych tam i já, jakožto neznalec problematiky, našel nějaká ale...

Hledat je ovšem nechci a především si zcela jasně uvědomuji, že zbláznit se může každý.

Vysokou školu jsem nenavštěvoval a ani netuším, jak byla taková škola hlídána. Tipuji, že prakticky nijak. A v této souvislosti mě napadlo, co kdyby mu byla zakázána zbraň, ale jako náhradu, by do plné posluchárny umístil nějakou, podomácku vyrobenou bombu? Jak vidno, znalosti na to měl a nedělám si iluze, že se návody na netu najít nedají.

Myslím tedy, že podobnému neštěstí sice můžeme předcházet, ale riziko nikdy vyloučit nemůžeme.

7 0
možnosti
GK

Tak není to tak dávno co jeden upálil pomocí benzínu hromadu lidí v paneláku. Prostředků na vraždění je kolem dost a dost. Ale legální držitelé palných zbraní jsou prostě velmi vhodný cíl. Kdo chce najde si na netu dost informací ohledně zbraní, jejich zákazů a jak moc to společnosti pomohlo. Velký vzor je třeba Anglie. Tam zakázali všechno a přesto se tam vraždí ostošest.

3 0
možnosti
MS

Dobrý den. Sám za sebe jsem pro zakazování nebyl, ale na vaši otázku ohledně relevantnosti důvodu proč by mladý student nemohl mít zbraň dlouhého dostřelu s puškohledem navážu otázkou: "Proč by PČR nebo BIS nemohla takovou osobu chvilku sledovat jaký vede život?"

Momentálně žádný znalec zbraňové legislativy neuvedl který paragraf zákona o zbraních a střelivu brání Policii, nebo BIS sledovat podezřelou osobu, která nesportuje, není myslivcem, ani sběratelem. A takový vlk samotář prostě bezpečnostní riziko je. Můžete mě přesvědčit, že jsou takové nákupy obvyklé u vlků samotářů, kteří nejsou řádnými členy žádného spolku. Není nic jednoduššího, než tu obvyklou nákupní praxi dokázat čísly. Stačí z těch 360k vyloučit členy spolků, jaké číslo vyjde potom a z tohoto čísla odečíst dlouholeté držitele a zbude číslo rychlokvašek. Pak je otázka jak složité by bylo důsledné prověření zbytku?

Taky mám otázku ohledně domácích kontrol. Kontroluje PČR všechny držitele, nebo jen úzký okruh lidí vlastnící A typ zbraně?

1 4
možnosti
MB

Vaše úvaha o výběrovém vyloučení potenciálně "bezpečných" držitelů ZP a zaměření se na "rychlokvašky" je v podstatě neproveditelná. Proč?

1) Platí presumpce neviny, tudíž státní orgány nemohou jen na základě nějakých výběrových parametrů někoho sledovat.

2) I kdyby Vámi navrhované prověřování nastalo, tak by se o tom vědělo a "plánovači teroristických akcí" by se vědomě zamaskovali třeba členstvím ve střeleckém klubu.

---------------------------------------------------

Můj známý se zapletl do nějaké finanční transakce a byl obžalován ze spáchání trestného činu. Okamžitě dostal od PČR výzvu, aby odevzdal legálně drženou zbraň. Tato ležela 5 let v policejním trezoru. Jelikož byl soudem uznán jako nevinný, byla mu jeho zbraň vrácena.

Takže jakýsi dohled nad držiteli ZP tady je.

4 1
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5095x
Prostý občan, jež bere psaní jako formu terapie a obranu proti blbosti dnešní doby...

Seznam rubrik