Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Pomáháme lidem v nouzi, ale ono to má i vojenský rozměr. Ano, vojenský. Wehrmacht nacistického Německa, až do svého úplného zhroucení, odsouval civilisty ze zón bojových operací. Ruská armáda je bere jako rukojmí. O matky, děti a staré lidi z Ukrajiny se tedy staráme proto, aby její vojáci a vojáčky, zbaveni obav o své blízké, mohli bránit zemi před ruskými okupanty.

Nepomáhat znamená komplikovat obranu Ukrajiny, ale i naši země. Ukrajinci totiž bojují i za nás. Jenom nehoří naše města a v jejich ulicích neleží mrtvoly. Že je to přehnané?

Není. Putin vznesl požadavky nejen na Ukrajinu, ale i na Česko a další země východní Evropy. A jeho kašpárci tato slova stále opakují. Třeba v pondělí 14. března moderátor ruské televizní stanice Rossija 1 Vladimir Solovjov (k nalezení na youtube po zadání jména). Kdo si myslí, pod dojmem dnešní reality, že se jedná o pouhé velkohubé kecy? Já tedy ne. Putin se svým dvorním ideologem Alexandrem Duginem roky píše vlastní „Mein Kampf“ a také podle něj jedná. Z jeho strany nejde o propagandu. Tomu co říká a jak nechává zabíjet, sám věří. Přezíravé úšklebky a švejkovské „to chce klid“ jsou v tomto případě hloupější než ruský tank. Před touto krizí se nejde přikrčit ani ji v nějaké díře zaspat.

20 1
možnosti
VB

Málo břitké. Tvrději.

0 0
možnosti
JK

Před válkou nebyly nikde ubytovací místa pro lidi bez domva, samoživitelky a najednou jsou lusknutím prstu.

3 9
možnosti
VB

Kolik jste jich ubytoval?

3 3
možnosti
FN

Nejsem proruský a jsem pro to, aby se utečenci podporovali mnohem víc. Např. stížnost Rakušana, že nejsme schopni komfortně ubytovat cizince je v protikladu se směšným příspěvkem na bydlení... Ale, zrovna v tom prvním bodě je drobná nesrovnalost. Možná to nevíte, ale skoro 70% ukrajinských pracantů pracuje na tzv. zprostředkovatele. Klasický mafián, který dodává do firem makáče a má z toho slušný profit. Pokud nějaký UKR makáč odpadne, onemocní nebo není dostatečně výkonný, je na popud firmy nahrazen. Takže i kdyby si Ukrajinec vydělal více, pořád se firmě vyplatí vic než český zaměstnanec. Tomu totiž firma musí hradit nemocenskou, nebo dovolenou, musí za něj platit zdravotní a sociální, zatím co mafián toto nedělá. A nikdo není schopen to postihnout. To, co se dnes děje je novodobé obchodování s bílým masem. Každý zainteresovaný toto ví.

7 0
možnosti
VB

Dnes mohou přijít jednoduše na běžnou smlouvu bez opiček na UP. Ano, agentury zrušit.

0 0
možnosti
MS

Těch žvástů je ještě daleko více, např, že Ukrajinci prchají před praporem Azov, že válečné fotografie jsou převzaty z jiných konfliktů atd atd. Někteří lidé jsou prostě hlupáci

14 1
možnosti
LR

Autor je stejně rozbolavělý životem, jako ti, které kritizuje, a na jejich úkor posiluje vlastní ego, když se staví do role arbitra pravdy a lásky.

29 12
možnosti
ZD

Souhlas, výstižné. Okrajové otázky a nemoudré komentáře.

4 6
možnosti
Foto

Ať už je otázek kladeno více nebo méně, jedno je k nepřehlédnutí. Z epidemiologů-amatérů se přes noc z 24. na 25. února stali odborníci na proruské žvásty. Proč lidé studují mezinárodní vztahy, právo, medicínu, když stačí umět číst a psát.

24 1
možnosti
VV

Trefila jste to presne na komoru. A cim vic se vojskum jejich velitele nedari, tim vic se jich zde objevuje a jejich agresivita nabira na sile.

Zrejme se obavaji, ze kdyz Vovka nevyhraje, tepla mistecka pro ne nebudou a normalni lide radeji prejdou na druhy chodnik nez je potkat.

4 1
možnosti
Foto

S něčím souhlasím, něco je blábol... autor například dost pohrdavě mluví o lidech, kteří se bojí o práci a dává knížecí rady a zařadit je do škatule s ruskými trolly je fakt úlet... pak si autor vyfantazíroval, že ti muži tady, jsou single tatínci... což zase nekoresponduje s tím, co jsem viděl já v ulicích Prahy... hlavně v prvních dnech přijížděli komplet rodiny většinou v pěkných autech a s mnoha kufry... prý to stojí 5000 usd, aby ukrajinští celníci neviděli chlapa... až minulý týden v pátek jsem viděl poprvé ženské s ikea taškami...

Celkově se mi nelíbí ten velmi arogantní až hysterický tón toho blogu. Autor má zřejmě patent na pravdu a není zde prostor pro sebemenší diskuzi, protože cokoliv jiného než bouřlivý souhlas bude vykládáno jako proruské trollení absolventa VŠŽ.

27 13
možnosti
ZH

Chlap s kompletní rodinou, který nemá vojenskou úlevu, je žhavým kandidátem na to, aby tu už zůstal. Protože po návratu mu hrozí stíhání za vyhýbání se vojenské povinnosti. Matka s dětmi, jejíž chlap zůstal na Ukrajině, je naopak dobrým kandidátem na návrat po skončení války. A to i v případě, že ten její chlap padne, protože rodina, kamarádi atp. Tedy na vaší straně bych zase nehysterčil z toho, že tu zůstane půl milionu Ukrajinců. Je zcela jisté, že někteří tu zůstanou, tak je tomu vždy. Ale právě kvůli složení je tu dobrá šance, že jich nebude nezvládnutelně moc. V předchozí vlně tomu bylo naopak - hrnuly se sem davy, které měly v úmyslu tu zůstat natrvalo. Protože většinou chlapi, navíc bez rodin (které nejspíš neměli ani doma, protože často mladí kluci).

6 0
možnosti
EH

Většina bodů se týká uprchlické krize. Když se do Evropy hnali masově Arabové, byli odpůrci proruští trollové? Britové hlasující pro brexit jsou proruští trollové? Báli se o práci, kterou Východoevropan zvládne za hubičku.

Stačilo napsat, že kdo smýšlí jinak než pisatel, je proruský troll. Stal se z toho oblíbený argument, když dochází věcné argumenty. A je úplně jedno, jestli příspěvek řeší českou ekonomiku, politiku EU nebo invazi.

23 2
možnosti
LH

V zásadě máte v těch odpovědích pravdu. Ovšem podáno je to tak opovržlivě a arogantně, že já za to karmu nedám.

9 1
možnosti
Foto

Tak z té zprávy autor neusne :-).

8 2
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5095x
Prostý občan, jež bere psaní jako formu terapie a obranu proti blbosti dnešní doby...

Seznam rubrik